Saturday 21 March 2020

Lourierblaar Poeier













Albei my Oumas sou hul hande saamgeslaan het oor die kombuis streke van die ‘moderne’ jeug. Maar Ouma hulle se kombuise en kook aanslag was miskien nie heeltemal so gesofistikeerd soos ons s’n vandag nie. Ouma en Kie was nie daagliks oorweldig met buite invloede, idees en inspirasies wat kort-kort vandag ‘n oplettende kok se harspan laat lyk soos ‘n kersboom met die liggies direk op die 3-fase kragtoevoer gekoppel nie.

Lourierblaar poeier is een van daai streke wat jy nooit geweet het jy nodig het tot jy jouself eendag katswink teen die ding vasloop nie. Maal gerus jou eie ‘n-bietjie-van-alles en kyk hoe jou kombuis weer opwinded word. Onthou om volledige notas te neem van alle toetse en pogings.

Waarsku jou huisgenote oor die komende onstabiliteit in die eksperimentele aard van jou tafel en spyskaart. Verseker hulle “Alles sal regkom!” Moenie ophou bemoedigend glimlag nie, lyk selfversekerd en moet veral onder geen omstandighede ‘n tydsduur koppel aan die komende onstabiliteit nie.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.