Tuesday, 13 March 2018

Beeslewer : Bittersoet Herinneringe










‘n Elegie – via beeslewer – aan my Oupa: Pieter Johannes van der Merwe


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 8 March 2018

Bief Stroganoff & Krummelpap








‘n Tydlose, elegante aristokraat hier ‘onverdund’ aangebied in die geselskap van nederige Krummelpap. Letterlik ‘n geval van die goedhartige edelman en die vuurhoutjie verkoopstertjie.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday, 5 March 2018

Klapper, Pynappel en Lemmetjie Strepieskoek








Soms moet jy jou tong op ‘n  Karibbiese avontuur neem. Onthou die rum en babbie pille!



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday, 26 February 2018

Pangebraaide Beeslewer, Appel en Salie








Lewer is nie net vir die wat onder ‘n donker ster gebore is nie. Hier haal lewer uit en wys sy speelse, heilsame kant. Lewer, appel en salie is ‘n drieling ouer as die berge, steeds immergroen en in staat om aan te hou verbaas.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday, 24 February 2018

Gekruide, Oondgeroosterde Aartappel Wiggies








Aai, my eersgeboortereg vir ‘n ou oondgebakte ‘tappeltjie of 6! Gaan katvoet om met die cayenne peper in hierdie model voor Dante Alleghiri se Vagevuur ‘n takkantoor in jou mond vestig en niks nooit-ooit weer daarna dieselfde gaan wees nie.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 22 February 2018

Marokkaanse Styl Hoendervlerkies








Neem jou mond – en vlerkies – op ‘n reis na misterieuse Noord Afrika. Vlieg vlerke, vlieg!



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday, 18 February 2018

Pienk Piekel Uie








‘n Amper universeel bruikbare bykossie om dowwe stowe vleis disse, stomme potjies, omelette, gebraaide vark tjoppies en selfs oondgeroosterde groente ‘n parmantige huppel in hulle se trippels toe te voeg. Jou kaas, tamatie en uie toebie sal jou ewig dankbaar wees na jy dit hiermee laat kennis maak het. En vervelige ou Griekse slaai? O weë, wat gaan die Kerkraad tog sê . . .



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday, 10 February 2018

Gemmerbier, Tuis Gebrou








‘Regte’ Gemmerbier word gebrou, nie gekoop nie. Behandel gemmer met ferm respek en en ‘n gawe skoot insig; en jy eindig met ‘n produk vêr beter as enige iets wat van ‘n winkelrak of tuisnywerheid kom.

Ouma  – met ‘n guitige, rooiwang giggeltjie – sou beslis weer haar “lang glaas” uitgehou het vir nog. Oupa sou blinkoog oor sy groot erde beker weer onthou hoe hulle bende jong Rapportryers op Nuwejaarsdanse die Bloedsappe se bande in die donker afgeblaas het – behalwe die DKW’s s’n. Daai manne had genoeg moeilikheid op hul hooivurke met daai DKW’s sonder om nog politiek óók by te sleep.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday, 29 January 2018

Kerrie Lam’s Niertjies Met Ertjies En Vars Mango








Oupa sou net sy kop geskud het en Oumakie sou daai vêraf uitdrukking in die oë gekry het en stil haar bord terug gestoot het. Almal kan maar ontspan, hierdie niertjies is nie naastenby so wyd uit die boks soos dit met eerste oog op slag voorkom nie. Probeer hulle en ontdek ietsie anders en heel parmantig.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 24 January 2018

Chelsea Bolletjies



RESEP : Chelsea Bolletjies




Ryk, diep lekker, sag-soet en vogtig. Dis net hier waar ‘n studente ekke geleer het wat sooibrand rêrig is, maar o wëe, die pyn en lyding was elke keer die moeite werd! Hierdie resep is my weergawe van ‘n klassieke ou Gemenebes (Common Wealth) immigrant.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday, 21 January 2018

Gebakte Stampmielies, Chorizo & Cheddar








Net ‘n halwe kans! En sy vellies. Dis al wat goeie ou stamp nodig het om die nag deur te langarm sokkie. Wie’t nou weer gesê stampmielies is aartsvervelig en net vir die verbeeldingloses? ...


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 3 January 2018

Sjokolade & Glans Lemoen Koekies



RESEP: Sjokolade & Glans Lemoen Koekies




Die kleure, reuke an teksture van Herfs in jou mond! Bak, sit terug en laat die wêreld ‘n wyle lank verby haas aan die anderkant van jou koppie Lemoen & Komyn Tee.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday, 15 December 2017

Gebakte Beeslewer Torings & Bruin Uiesous




RESEP: Gebakte Beeslewer Torings & Bruin Uiesous 





Hierdie is heelwat anders (en lekkerder) as waaraan ons gewoond is. Haak die hierdie lewer oefening met ‘n goeie bruin uie sous en ryk kapokaartappels, en gehate lewer raak so te sê opwindend.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 7 December 2017

Appel&Speserye Ringkoek








Miskien ‘n effe meer veeleisend as Ouma s’n, maar beslis – vir eens – heelwat beter.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday, 11 November 2017

Lemoenskil Poeier




RESEP : Lemoenskil Poeier



Net so opwindend soos vars lemoenskil, maar met ‘n tikkie onverwagse sofistikasie en heelwat meer diepte.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.


Friday, 22 September 2017

Koemkwat Konserf




RESEP : Koemkwat Konserf



Wie’t nou gedink die beseesde koemkwat kan die Riel dans diep die stowwerige, sweterige nag in?



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 13 September 2017

Peri-Peri Hoenderlewertjies Vetkoek








Geurig, matig, ryk en morsig, maar lekker bly maar lekker!


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 7 September 2017

Beeshart met Sampioene en Brandewyn








“My kind, brandewyn hoort net in vrugtekoek.” Oorlidde Ouma sou nie beïndruk gewees het nie.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Tuesday, 5 September 2017

Lemmetjie & Gemmer Lams Niertjies



RESEP : Lemmetjie & Gemmer Lams Niertjies




En toe raak onse besadigde lams niertjies heel oorlams.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 31 August 2017

Lemoen Stroop Koek met Koemkwat Konserf








Diep lemoen en sitrus geure vir die wat ook gek is na navels en valencias.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday, 27 August 2017

Boere Vetkoek








Vetkoek waarop Ouma trots sal wees en al daai brand blase die moeite werd gaan maak.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 17 August 2017

Vierkantige Hamburger “Patties’









Wie’t gesê ‘n burger mag net rond wees? Wees uit die boks en slaat hom tot hy vierkantig is. Dis verbasend hoeveel makliker (en minder morsig) die vierkantige affêre eet!


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday, 12 August 2017

Beeshart Repies In Bruin Uiesous








Soos Ouma Plasie dit destyds op die koolstoof in Tweerivier se kombuis gedoen het. Ai, Ouma en daai koolstoof kon darem krummelpap uit die heel boonste rakke maak – veerlig, los en net droog genoeg.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 9 August 2017

Soet, Klewerige Oondrooster Hoender









Lekker soet en klewerig met ‘n diep vrugte agtergrond. Bring tog die servette en nat lappie Ma, hierdie spul is taai!


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Tuesday, 1 August 2017

Gerookte Hoender met Eksotiese Stampmielies








Stampmielies gaan gooi ‘n draai in suid-oos Asië. Wie sou ooit vermoed het onse stamp sal eendag so vêr gaan?



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Gekletterde Lams Niertjies met Jenewer




RESEP : Gekletterde Lams Niertjies met Jenewer




007 sal nooit, ooit weer dieselfde na sy gunsteling ou drink dingetjie kyk nie.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday, 29 July 2017

Gemmer, Appel & Rosyne Broodjie








Vir die ernstige gemmer aanhanger! Ryk, geurig en vogtig met ‘n warm gemmer klap.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 27 July 2017

Hoenderlewertjie met Gereduseerde Port Patee



RESEP : Hoenderlewertjie met Gereduseerde Port Patee





Ai, die goeie ou dae van hogere elegansie . . .


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Tuesday, 25 July 2017

Suurlemoen & Kruiery Bees Lewer








Suurlemoen en kruie slaat vir beeslewer bloedneus en leer die ding maniere.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday, 21 July 2017

Vinnige, Hoë Vesel Bruinbrood



RESEP : Vinnige, Hoë Vesel Bruinbrood




‘n Heerlike en vinnige suurdeeg bruinbrood met stewige vesel vir daai nukkerige spysvertering stelsel. Boonop maak dit heerlike roosterbrood op Dag 2.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 19 July 2017

Chorizo, Botterskorsie, Feta en Stampmielies



RESEP : Chorizo, Botterskorsie, Feta en Stampmielies




Geurige chorizo; soeterige, oondgeroosterde botterskorsie en feta kaas bring ‘n onteenseglike vernuwing na getroue ou stampmielies.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday, 16 July 2017

Bros, Soet-Chilli Hoender Vlerkies










Ideaal vir daai groot rugby wedstryd op TV. Maak gereed om hierdie resep te herhaal, die rugby manne gaan oproerig raak as hierdie vlerkies gevlieg het.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday, 14 July 2017

Botterige Knoffel & Kruie Brood



RESEP : Botterige Knoffel & Kruie Brood




Vêr, vêr beter as enige winkel brood. Wees gewaarsku: die hongeriges gaan erg ongeduldig word as daai brood eers in die oond is.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday, 12 July 2017

Appel Koek Met Bros Krummel Bolaag



RESEP : Appel Koek Met Bros Krummel Bolaag




Hierdie is net eenvoudig soveel beter as Krummel- of Karamel Appelterte. Jy sal nooit weer terug kyk nie ...


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday, 9 July 2017

Soet-en-Suur Bees Lewer met Stampkoring



RESEP : Soet-en-Suur Bees Lewer met Stampkoring




Bees lewer met gemmer en soja sous? My Ouma het nooit so gekook nie ...


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday, 7 July 2017

Gerookte Hoender met Heuning Mosterd Stampmielies



RESEP : Gerookte Hoender met Heuning Mosterd Stampmielies




Wie’t nou weer gesê goeie ou Stamp werk net saam met beesstert of potjiekos? Hier het ons stampmielies op ‘n avontuur.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.



Thursday, 6 July 2017

Oond Geroosterde Botterskorsie & Chorizo Sop



RESEP : Oond Geroosterde Botterskorsie & Chorizo Sop




Die Essensie van botterskorsies gekonsentreer in hierdie hartlike, geurige en eenvoudige sop. Ideaal vir familie en vrinne op koue wintersaande.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.



Thursday, 29 June 2017



RESEP : Bees Lewer, Gekaramelliseerde Uie en Balsamieke Reduksie




'n Elegante gereg waar die lewer tweede viool speel en selfs die nukkeriges agterna in die kombuis vir jou sal kom sê "Dit was nou lekker!"


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5 Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.





Friday, 23 June 2017



RESEP : Gemmerpatats





Gemmerpatats soos my Moeder dit voorberei het.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5 Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday, 22 June 2017

RESEP : Matige Kerrie Maalvleis



RESEP : Matige Kerrie Maalvleis




'n Immergroen gunsteling by Kerk basare, skool kermisse, ens.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5 Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.