Wednesday 13 May 2020

Die Ingekerkerde Vark







RESEP : Die Ingekerkerde Vark

Of: Geurig Aromatiese Knoffel en Kruie Invryf Bedryf









Hierdie is ‘n vinnige invryf reseppie met ietwat ongewone bestandele wat mens nou nie eintlik met jou gunsteling varktjoppie vereenselwig nie. Maar die varkie sal diep dankbaar wees as jy hom uitvoer, want roosmaryn; vinkel; jenewer; lemoen; knoffel en lourierblaar doen algaar saam dinge aan ‘n wielneus wat selfs die mees preutse engel bewerig en ongeduldig gaan maak om aan jou tafel te kom sit.

En synde ons nou hierdie Covid-19 grendel periode teen wil en dank maar moet verdra en verduur, beteken dit nie dat jy jouself en jou huisgenote nie hier en daar mag pamperlang nie. Om angstig en hande wringend te wag vir hierdie ondermaanse om die Covid-19 beker met sy bitter-als en asyn verby te laat gaan is tog totaal onnodig. Lekker eet en goeie samesyn was nog altyd erg genoeë met mekaar se geselskap. En as dié twee goed met mekaar klaar kom, is daar vrede in jou en jou beste se harte en kan jul harte weer nader aan mekaar kom en in mekaar opgaan.

Nou die slegte nuus:
Eerstens, die vroetelsnoet wat jy met hierdie invryf reseppie vertroetel het, wil nie gebraai word nie. Jammer manne, maar vinkel, jenewer en lemoen verdra nie rook nie. Jy gaan hierdie tjoppies geduldig pan braai of in die oond bak.
Tweedens, jenewer bessies lê boonop ook nou nie sommer vir kleingeld en naasteliefde in enige vaardige kok se gatsak rond nie. As jy hom nie kan opspoor by jou plaaslike fênsie winkel nie, kan jy ‘n droë jenewer soos Beefeater so halfpad deur die braai proses by die pan voeg. Ek sou sê so ‘n kwart koppie vir twee parmantige tjoppies.

En om Vadersnaam, moenie daai borrelende jenewer in ‘n oomblik van passie probeer flambé nie!!! Gin neem nie gevangenes, gyselaars of sissies nie. Die hitsige vlamkolom wat wraakgierig uit daai pan gaan opstaan gaan met wreedaardige oorgawe jou wenkbroue en ‘n gawe stuk baard en snor wegvat as jy daai stemmige vuurhoutjie voorstel aan die sissende pan. Jou selfrespek en waardigheid (én rooi onderbroek) gaan nooit ooit weer agterna dieselfde wees nie, veral nie as Ma so onderlangs vir jou gegiggel het na jy flink en verskrik ‘n besige riel voor die stoof gedans het om daai gulsige vlam dood te kry voor jou damp uittrekker se filters smelt en saam begin braai nie. Beskou jouself as gewaarsku want ek was al daar …


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.


Sunday 26 April 2020

Lemmetjieskil Poeier







RESEP: Lemmetjieskil Poeier










Vars lemmetjies en lemmetjiesap neem nie gyselaars of kompromieë nie. Dis skiet-skop-en-donner al die pad in die beste SANDF styl tydens die COVID-19 grendel periode. Maar gedroogde lemmetjieskilpoeier … Nou daar is ‘n kietsie van ‘n heel ander kaliber en oortuiging.

Gedroogde lemmetjieskilpoeier, net soos kerslig, het die vermoë om knus te kom lê om die hande wat dit ken, respekteer en liefhet. Sprinkel so bietjie (saam met ‘n skeutjie gedroogde marjolein) oor die gesnyde tamaties van jou volgende kaas, tamatie en uie toebie en ervaar hoe dit daai doodse, vlaktes-duskant-Hebron verveligheid wegbrand en jou weer opnuut waardering gee vir hierdie saamie se effe holrug geryde eenvoud en eerlikheid. En gebruik papierdun gesnyde rooi uie terwyl jy nou reeds die moeite doen? Algaar sal groot waardering en dank betoon. En die wat nie verstaan wat jy vir hulle doen nie, verban jy vir alle ewigheid vanaf jou drumpel uit die buitenste duisternis in.

Strooi ‘n milde skoot oor jou volgende bak oondgeroosterde botterskorsies net soos dit uit die oond kom. Teug met glinsterende oë die helde vereering aan tafel in soos soet vonkelwyn.

Wat lemmetjieskilpoeier aan avokadopuree op liggies geroosterde snye bruinbrood doen kan nie hier op ‘n openbare forum bespreek word nie. Die tannies sal pragtig bloos en die bejaarde ooms sal met erge heimwee die bottel sjerrie driftig nader sleep. Meng ‘n effense knikkie balsamieke asyn by en die Publikasie Raad gryp sweterig en hygend na hul skêre.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Monday 30 March 2020

Klewerige Gemmer & Lemmetjie Glanssous














Daar is dae waar die Heelal sy mes in het vir jou en alles – jouself ingesluit – gatkant eerste deur die wêreld neuk.

Dan kom jy huis toe, sweis jou sekuriteitshek toe, sluit jou voordeur, spoel die sleutels in die troon af, trek al die gordyne toe en haal jou selfoon se battery uit. Gaan sit ‘n halfuur of so in die stilte deurdrenkte donker en kom soortvan tot verhaal. Daarna slaat jy hierdie model aan mekaar vir jouself en jou ietwat bekommerde Beste en ervaar hoe jou siel weer naderkom aan jou ruggraat.

Die glanssous kom vinnig bymekaar en het geen uitdagings nie. Daar’s 3 groot geure wat baie mooi saamwerk en saggies speel met hoender vlerkies, vark lende tjoppies of selfs Kingklip fillette – as jou staander nou wel daai kant toe leun. Gemmer en lemmetjie net so op die rou wielvellings speel nie mooi met bees en lam nie. Inteendeel, beide moet eers bietjie ‘gebrei’ word voor jy hulle aan die skerpte van klewerige gemmer en lemmetjie voorstel.

Moenie hierdie manne probeer braai nie. Daar is te veel suiker in die glanssous en dit gaan maklik aanbrand. Gemmer hou in elk geval nie van rook nie.

Beste sal die innie-donker episode verstaan as sy eers hierdie vlerke op haar bord het. En as jy jouself gedra aan tafel, mooi luister na haar dag en die skottelgoed was, mag haar oë dalk weer ‘n slag sag word vir jou …

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Saturday 21 March 2020

Lourierblaar Poeier













Albei my Oumas sou hul hande saamgeslaan het oor die kombuis streke van die ‘moderne’ jeug. Maar Ouma hulle se kombuise en kook aanslag was miskien nie heeltemal so gesofistikeerd soos ons s’n vandag nie. Ouma en Kie was nie daagliks oorweldig met buite invloede, idees en inspirasies wat kort-kort vandag ‘n oplettende kok se harspan laat lyk soos ‘n kersboom met die liggies direk op die 3-fase kragtoevoer gekoppel nie.

Lourierblaar poeier is een van daai streke wat jy nooit geweet het jy nodig het tot jy jouself eendag katswink teen die ding vasloop nie. Maal gerus jou eie ‘n-bietjie-van-alles en kyk hoe jou kombuis weer opwinded word. Onthou om volledige notas te neem van alle toetse en pogings.

Waarsku jou huisgenote oor die komende onstabiliteit in die eksperimentele aard van jou tafel en spyskaart. Verseker hulle “Alles sal regkom!” Moenie ophou bemoedigend glimlag nie, lyk selfversekerd en moet veral onder geen omstandighede ‘n tydsduur koppel aan die komende onstabiliteit nie.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Thursday 12 March 2020

2 Kaas Kerrie Omelet






RESEP : 2 Kaas Kerrie Omelet








Die manlike hart is mos maar 'n snaakse en agterstevoorom ding. As jy nog boonop soos myself in jou voorjare jou trappe misgetrap en jou vatte misgevat het, kan die hart soms op geen kennisgewing begin hunker en hyg na daai Enetjie wat jy destyds deur jou vingers laat glip het.

En dan is alles in jou binnelewe onderstebo, en as jy jou oë uitvee, is jou buitelewe ook agterstevoor en halsstarrig omgekrap. Kort voor lank sit jy platsak in die Dal van Moedverloor, en daai ene is nooit 'n aanwins nie.

Dis dan hier waar mens jouself bymekaarskraap voor jy die laagte oppad Dal toe aandurf en jouself bietjie vertroetel met 2 Kaas Kerrie omelet. Die voorbereiding is eenvoudig en die eet nog makliker, maar die wins vir die siel is groot want die hande slaan hierdie ding op hul eie aanmekaar. Die kop hoef nie toesig te hou nie en kan die vêr agterpaaie loop terwyl die hande rasper, klop, smeer en bak en agterna opwas.

Terwyl die kop draaie loop, kan die hart bedaar. En as die lewe jou ook al 'n paar keer hard laat val het, is die koesterende eenvoud van kaas, eier en goed gebotterde roosterbrood op jou bord en in jou hart soms net die ding om 'n slag weer perspektief en die paadjie vorentoe te vind.

So terloops: die pragtige en eg Afrikaanse word vir omelet is eierstruif. Mooi, nè?


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Thursday 25 July 2019

Lemoenstroop & Klapper Tert







Slaat lemoen en klapper met ‘n Josefskleed en kyk hoe steel hulle die kalklig!


Oorle Oupa Piet sou op sy stil en rustige manier erg beïndruk gewees het. Hy was ‘n man wat sy siel met oorgawe sou verkoop het vir ‘n parmantige Lemoenbroodjie. Ek wonder wat sy kommentaar sou wees op hierdie oefening.


Geroosterde klapper bring ‘n nuwe dimensie aan Lemoentert. En daai stroop? Gooi ‘n skoot jenewer by en kyk hoe dans ‘n tert die riel ...




Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Monday 8 July 2019

Oond-geroosterde Klapper





Geduldige ou klapper kry nogal ‘n guitige huppel in sy trippel as dit gerooster word om die geur profiel te verbreed en verdiep. Gevolglik kan dit in heel onverwagse rolle aangewend word.

Komende blog plasings sal bogenoemde bewering staaf. En hier het jy gedink vervelige klapper is net nuttig vir Hertzoggies, klapperys en bazaar Kerrie-en-rys. Skaam jouself.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Wednesday 19 June 2019

Lemoenskyf Konserf






Lemoen skyfies in stroop is ‘n ou-ou metode om daai lemoene wat al by hul beste verby is, te preserveer. Die resep is maklik, neem nie te lank nie, is nie morsig nie en werk ook vir suurlemoene. Boonop sal Ouma erg beïndruk wees as jy met ‘n botteljie van die by haar opdaag.

Lemoenskyf konserf het wye aanwending in die kos wêreld, beide aan die soet en die sout kant. Lees verder hier ...

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Tuesday 11 June 2019

Hawermout, Dadel en Lemoen Ontbytpap






Die winter is hier. Byt terug instede van op jou tande kners!

Hawermout, dadel en ingelegde lemoen ontbyt pap is ‘n gesofistikeerde, vinnige ontbyt met ‘n hoë energie en vesel inhoud. Die gedroogde vrugte stel hul energie oor ‘n verlengde periode vry wat help om bloedsuiker vlakke relatief stabiel en egalig te hou – wat natuurlik help om daai genadelose soettand teen teetyd nog rustig en bedaard te hou. En die vesel hou dikderm gelukkig, wat almal later gelukkig hou. Lees meer hier ... 




Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.

Thursday 25 April 2019

Soet & Suur Naeltjie Kerrie








‘n Ongewone en heel gesofistikeerde kerrie gereg wat maklik en redelik vinnig voorberei sodat jy die mense van jou asem weer ‘n slag kan herinner dat jy nog glad nie jou slag in die kombuis verloor het nie!

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Ek vertrou dat u sal verstaan en bedank u by voorbaat vir u begrip.


Friday 12 April 2019

Neuterige Hawermout, Rosyne en Sonneblomsaad Ontbyt Pap




RESEP : Neuterige Hawermout, Rosyne en Sonneblomsaad Ontbyt Pap




Pamperlang jou siel wanneer Maandag (of enige ander dag) swaar op jou gemoed lê en alles binne jou rebelleer teen die idee van opstaan.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday 29 March 2019

Oond Geroosterde Spek & Eier Mayonnaise Vulsel




Oond Geroosterde Spek & Eier Mayonnaise Vulsel






So ‘n ietsie anders vir daai dae waar die gewone draal nukkerig vervelig is en jou siel sug vir ‘n andersheid.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees. Dank by voorbaat vir u begrip.

Wednesday 6 March 2019

Die Wolmuis

Haai Johan, ek het jou eergister oggend amper nie herken met daai welige ding op jou kop nie. Dit het my ‘n rukkie geneem om te besef dit is jy onder daai geil haarstuk. Ek het nooit geweet die bles pla jou só erg nie! Johan, jy het nogal uitgelese gelyk met jou bles, soos ‘n man wat weet wat hy wil hê.
Sjoe Johan, weet Magda van die blinkoog meisie wat so aan jou arm gehang het? Wat sê sy van hierdie affêre Boeta? Wat sê jou kinders Johan? Goeiste Johan, daai kalfie-oog popsie kan nie veel ouer as Erika wees nie? Erika is mos nou finale jaar, nie waar nie?
Ek het gesien jy dra nie jou trouring nie, Johan. En daai plat, blink SLK? Waar is jou netjiese 4x4 waarmee julle gesin so graag gaan kamp het? Het jy Magda en die kinders ook reeds klaar ingeruil vir hierdie parmantige sport modelletjie? Johan, ek wil nie voorspooksels opjaag nie, maar daai nuwe waentjie lyk bietjie laag op die grond vir potbrood knie en in die veld gaan hurk Boeta.
Ou Johan, dit is seker nie my plek om dit so prontuit vir jou te sê nie, maar daai ding op jou kop lyk soos ‘n verskrikte vlakhaas wat agterstevoor onder ‘n ruie wag ‘n bietjie bos uitgesleep is. Ek het my proes maar hard gesluk want die girl het reeds ongemaklik gelyk. Miskien was julle maar net haastig oppad terug kantoor toe?
Goeiste Johan, ek wonder hoe kry jy dit reg om by te hou by daai wolmuis? Te oordeel aan jou vatterige hand en haar vriendelike boudjie hou jy sovêr nog goed by. Hel Johan, sy kan rêrig nie ‘n dag ouer wees as Stefan se verloofde nie! Sjoe ...
Kan jy darem sonder ‘n blou pilletjie nog roer onder die lakens as daai girl bed toe getrippel kom in haar fynste kantkatoetertjie, Johan? Ek hoop jou apteker gee jou grootmaat afslag op die blou pilletjies en die Bioplus? Gelukkig is jy die Senior Vennoot, ek glo jou kredietkaart staan styf in vir die papperigheid in jou manlikheid.
Slaap jy snags Johan? Jou oë eergister het my laat wonder. Waaraan lê jy en dink in die stil dieptes van die nag Johan? Hoop jy die wolmuis gaan help vir die spyt wat te laat gaan kom? Voel jy ooit skuldig Johan? Wéét jy van alleen wees op jou oudag?
Aarde Boeta, waar is Magda? Julle was hoe lank saam – 34 jaar, nie waar nie? Ek het Magda nog altyd net bewonder Johan, sy het my ‘n voorslag opgeval. En jou kinders Johan? Ek wonder wat dink hulle deesdae van jou?
Eishh Johan, hoe lank dink jy gaan daai popsie volhou met met die 20 minute wag tot daai blou bulpil inskop? Ek kan nie help om te wonder of sy nog só geduldig gaan wees na Magda se regspan met jou klaar gemaak het nie? Ek vermoed hulle gaan nie blou pilletjies nodig hê nie. Dalk moet jy begin pleisters bymekaar maak Boeta?
Hêrre Johan, is jy gelukkig? Is jy rêrig gelukkig?
Haai ou Johan ...
© RS Young, 2019

Saturday 2 February 2019

Maltabella Pap met Verglansde Lemoenskil en Pruimedante




RESEP : Maltabella Pap met Verglansde Lemoenskil en Pruimedante





Ma sou waarskynlik destyds nie geval het vir hierdie ene op ‘n besige weeksoggend met ontbyt vir vier jong kinders en ‘n haastige eggenoot heel eerste op haar Agenda nie. Maar nou is ek blykbaar groot en het ek die tyd om Maltabella pap na sy volle reg uit te laat leef.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday 9 April 2018

Stamp&Bone Met Rooster Groente








Goeie ou winderige Stamp&Bone soos die ‘ou mense’ dit nooit geken het nie. Oondgeroosterde groente (en ‘n paar ander “maghêfftertjies”) verhef die vervelige en miskende reikhalsend na die verhewe.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday 4 April 2018

Suurlemoen Poeier








Wel, eintlik gemaalde, gedroogde suurlemoenskil. En dit het  ‘n verbasende omvang in aanwending, afhangend van hoe avontuurlustig die ondernemende kok is.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday 16 March 2018

Geblokte Bees Hart met Balsamieke Asyn en Glans Lemoen Skil








Wie’t nou weer gesê bees hart is hondekos? Wel, eet jou woorde. Hier skud bees hart sy poniestert uit en dans die tafels baard en bier in die wind.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Tuesday 13 March 2018

Beeslewer : Bittersoet Herinneringe










‘n Elegie – via beeslewer – aan my Oupa: Pieter Johannes van der Merwe


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday 8 March 2018

Bief Stroganoff & Krummelpap








‘n Tydlose, elegante aristokraat hier ‘onverdund’ aangebied in die geselskap van nederige Krummelpap. Letterlik ‘n geval van die goedhartige edelman en die vuurhoutjie verkoopstertjie.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday 5 March 2018

Klapper, Pynappel en Lemmetjie Strepieskoek








Soms moet jy jou tong op ‘n  Karibbiese avontuur neem. Onthou die rum en babbie pille!



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday 26 February 2018

Pangebraaide Beeslewer, Appel en Salie








Lewer is nie net vir die wat onder ‘n donker ster gebore is nie. Hier haal lewer uit en wys sy speelse, heilsame kant. Lewer, appel en salie is ‘n drieling ouer as die berge, steeds immergroen en in staat om aan te hou verbaas.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday 24 February 2018

Gekruide, Oondgeroosterde Aartappel Wiggies








Aai, my eersgeboortereg vir ‘n ou oondgebakte ‘tappeltjie of 6! Gaan katvoet om met die cayenne peper in hierdie model voor Dante Alleghiri se Vagevuur ‘n takkantoor in jou mond vestig en niks nooit-ooit weer daarna dieselfde gaan wees nie.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday 22 February 2018

Marokkaanse Styl Hoendervlerkies








Neem jou mond – en vlerkies – op ‘n reis na misterieuse Noord Afrika. Vlieg vlerke, vlieg!



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday 18 February 2018

Pienk Piekel Uie








‘n Amper universeel bruikbare bykossie om dowwe stowe vleis disse, stomme potjies, omelette, gebraaide vark tjoppies en selfs oondgeroosterde groente ‘n parmantige huppel in hulle se trippels toe te voeg. Jou kaas, tamatie en uie toebie sal jou ewig dankbaar wees na jy dit hiermee laat kennis maak het. En vervelige ou Griekse slaai? O weë, wat gaan die Kerkraad tog sê . . .



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday 10 February 2018

Gemmerbier, Tuis Gebrou








‘Regte’ Gemmerbier word gebrou, nie gekoop nie. Behandel gemmer met ferm respek en en ‘n gawe skoot insig; en jy eindig met ‘n produk vêr beter as enige iets wat van ‘n winkelrak of tuisnywerheid kom.

Ouma  – met ‘n guitige, rooiwang giggeltjie – sou beslis weer haar “lang glaas” uitgehou het vir nog. Oupa sou blinkoog oor sy groot erde beker weer onthou hoe hulle bende jong Rapportryers op Nuwejaarsdanse die Bloedsappe se bande in die donker afgeblaas het – behalwe die DKW’s s’n. Daai manne had genoeg moeilikheid op hul hooivurke met daai DKW’s sonder om nog politiek óók by te sleep.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Monday 29 January 2018

Kerrie Lam’s Niertjies Met Ertjies En Vars Mango








Oupa sou net sy kop geskud het en Oumakie sou daai vêraf uitdrukking in die oë gekry het en stil haar bord terug gestoot het. Almal kan maar ontspan, hierdie niertjies is nie naastenby so wyd uit die boks soos dit met eerste oog op slag voorkom nie. Probeer hulle en ontdek ietsie anders en heel parmantig.



Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday 24 January 2018

Chelsea Bolletjies



RESEP : Chelsea Bolletjies




Ryk, diep lekker, sag-soet en vogtig. Dis net hier waar ‘n studente ekke geleer het wat sooibrand rêrig is, maar o wëe, die pyn en lyding was elke keer die moeite werd! Hierdie resep is my weergawe van ‘n klassieke ou Gemenebes (Common Wealth) immigrant.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Sunday 21 January 2018

Gebakte Stampmielies, Chorizo & Cheddar








Net ‘n halwe kans! En sy vellies. Dis al wat goeie ou stamp nodig het om die nag deur te langarm sokkie. Wie’t nou weer gesê stampmielies is aartsvervelig en net vir die verbeeldingloses? ...


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Wednesday 3 January 2018

Sjokolade & Glans Lemoen Koekies



RESEP: Sjokolade & Glans Lemoen Koekies




Die kleure, reuke an teksture van Herfs in jou mond! Bak, sit terug en laat die wêreld ‘n wyle lank verby haas aan die anderkant van jou koppie Lemoen & Komyn Tee.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Friday 15 December 2017

Gebakte Beeslewer Torings & Bruin Uiesous




RESEP: Gebakte Beeslewer Torings & Bruin Uiesous 





Hierdie is heelwat anders (en lekkerder) as waaraan ons gewoond is. Haak die hierdie lewer oefening met ‘n goeie bruin uie sous en ryk kapokaartappels, en gehate lewer raak so te sê opwindend.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Thursday 7 December 2017

Appel&Speserye Ringkoek








Miskien ‘n effe meer veeleisend as Ouma s’n, maar beslis – vir eens – heelwat beter.


Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.

Saturday 11 November 2017

Lemoenskil Poeier




RESEP : Lemoenskil Poeier



Net so opwindend soos vars lemoenskil, maar met ‘n tikkie onverwagse sofistikasie en heelwat meer diepte.

Die skakel gaan u neem na die artikel op my 'internasionale' blog: 5Flavours. Ongelukkig neem dit net te veel tyd in beslag om die resepte in beide Afrikaans en Engels voor te berei. Maksimum blootstelling vereis ewe ongelukkig dat Engels voortaan die voertaal van my resepte gaan wees.